Pages

@aimaniman |

PIPI LEBAM

tu ler baby baru... x sangka dah dapat masuk facebook n blog .. isshh... sayang dia tp x best aa x dapat pluk dia coz dia masih kat ward atas... kene warded sbb tuuuu tengok tue tang pp dia.. nampak tak.. haaaa close-up cikit.. tang pp tuu
bukan baby kene tumbuk tp kene tarik dgn dr maa.... issh dr2 sekarang.. nasib baik mama aimaniman x nak long2kan story.. shortkan story jer.. alhamdulillah baby sihat, cukup sifat alhamdulillah kann..
tapi sdih gak ler x tau la sbb cuai atau per.. tp puas gak dr beso punyer minta maaf n trangkan yg x der effect pd mata baby.. kekadang kecian gak tgk dr tue sbb mama aimaniman pikiark gak kalu kat skolah anak depa terkena sikit jer dek kecuaian cigu, tiba2 ibu bapa datang melenting buat laporan polis.. apa ke bende nasib cigu tu kan...
so mama pikiark kalu kita buat baik kart org, org lain pun buat g2 gak kart kita.. x per ler dik... dr dah bagi servis terbaik tok adik.. seboleh2nya lbam tu nak diilangkan sblom depa bagi mama jumpa adik, tp dik macam mana pun adik tetap baby paling lawa, paling cute, paling comel selain aimaniman yg mama ada.... isshhh nak nagis ler...
k lae.. nak berenti... pas nie lama lg br berblog kort ...by by

NEW BABY BORN DOB 191010

181010- TIME NIE BLOM IMAN??? BLOM LAHIR MAA     
iMAN??? BARU 1 HARI lahir 191010 tp mama dia dpt capture gambar on 211010.. dia kat ward ler.. tang lbam tuee.. tuee... haa dr naper.. tak tau.. naper lebam.. dier kater kene forsep.. isshhh saman nie.. abius muke baby girl mama...



Iman??? moge jadi juara n anak mama yg cute mute macam abang n kakak kamu... segala jerit perih terubat dgn kehadiran baby mama.... ummppphhh.. sdih lae x dapat pluk lama2.. iman??? masih kart ward atas.. mama kart ward bawah... x per esok lusa kita jumpa yer.. pasti....

HAMPA

Iman mewakili mama, hampa n sedih beb 
Tak per ler tok najib..x kan ler ekonomi dah baik tp masih x mampu nak bagi bonus kort.. raser2nyer ni ler tahun paling tragis sejak sibuk kata ekonomi msia kiok... biasanya sekurang2nye dapatler seribu kee sbg 'saguhati' tp tahun nie setelah ekonomi diwar2kan semakin ok... bukan takat saguhati...bonus mmg ler jauh..hanya takat... bantuan beb... sengkek sangat ker mama nie.. isshhh.... saguhati atau bonus melambangkan rasa thanx krajaan pd kaki n tangan dier... tp bantuan tue seropa macam tanda simpati coz kaki n tangan kjaan nie sengkek2 ler.. issshh...   ntahler... apaler nasib taun nie x dapat, doa2 taun dpan makin ok n bonus tue jadi macam tradisi tanda rasa thanx krajaan kan kan.. ok ler.. apa2pun thanx laa tok najib n ahli2 kjaan sbb bagi kat kami bantuan ... alhamdulillah.. amin....

bajet 2011

bajet bertuah ker.. bala
Bajet 2011... semoga 1. dapat bonus 2 bulan gaji carm cuepacs mohon n harapan sumer... 2.tax individu diturunkan..br akak tau cukai yg akak bayar rm168 melalui pcb setiap bulan tue.. 26% wei... tinggi tue.. katanya ada negara yg cumer 15%.. singapore pun rendah banding malaysia.. tulonglee kami tok najib jgn ler cukai individu tue tinggi, tak rokok, arak n judi nak kasi 100+++ % tak per le.. 3.pelepasan cukai utk anak.. x kan ler 1k jer.. zaman milineum nie.. banyak sumer benda gune duit... kata datin rosmah anak tue permata.. so nilai permata kan tinggi.. bg le pelepasan sorang anak 3-5k ke.. berbaloi sikit.. dahtue x yah susah2 nak kempen tambah anak.. tentu ramai buat anak sbb pelepasan cukai beb....4... 5.... n seterusnya nanti la yer.. he heee...

bonus???

najib... kuberserah padamu.. he he he
Rasa2nyer ada tak bonus taun nie... dah brapa taun cumer dapat insentif.. 500 ker 1000 ker.. x kecian ker dgn kakitangan awam ni tok jib.... bg ler kami perangsang dgn x lokek nak kasi banus plak.. sebulan ke dua bulan ker.. bak kata cuepacs.. kjaan x bri respon maknanyer...... biasanyer kalau x sanggup, kjaan akan bg respon "kjaan x mampu.. ekonomi x kukuh lagi.. n bla bla bla".. tp menurut pak cuepacs..."kjaan sonyap jer" so.. bonus ke taun nie... bonus ker.... bonus ker.... doaku dalam harpan.. isshhh.. harapanku dalam doamu... issh... apa2 ler, yg penting tangan kananku gatal nie.. bonus kort...

1st contest- win iPhone u.. klik aaa

Bila tarikh bermula dan tamat peraduan ini?
Peraduan ini bermula dari 1 Oktober 2010 hingga 31 Oktober 2010. Kami akan umumkan nama pemenang dalam blog ini. Pemenang akan dihubungi untuk proses penghantaran hadiah.
*Perhatian:
1. Point akan dikira berdasarkan jumlah pengunjung. Jadi self-click (klik pada link sendiri untuk menambah point) tidak akan berhasil.
2. Pihak kami berhak untuk menukar hadiah yang menyamai nilai asal sekiranya terdapat sebarang perubahan.
3. Pemenang tidak boleh menukar hadiah kepada wang ringgit.
Apa tunggu lagi? Letakkan banner tersebut sekarang. Lebih awal anda menyertai, lebih ramai pengunjung akan dapat anda kumpul.

Dasyat

kemalangan maut kat plus arah selatan        



Baca fiq punya n3.. klik tang nie menyayat atie btooll.. tergerak ati mama aimaniman nak tulis gak n3 nie sblom tdo...mama aimaniman lambat msok tdo sbb nak perabis lauk issh plahapnyer die.. bukanler.. nak perabih nanda kertas xam ler.. sambil2 tue p ler nengok blog adik2... baca ler brita tang nie meneyedihkan kann... pas tu cuber le masuh harian metro online.. ingat nak copi paste tang tue jer.. tp brita blum update lagi.. lambat perh...last2 utk tatapan sumer yg terklipk kart blog mama aimaniman nie... tengok ler gambar tue...
Mama aimaniman x lerh nak ulas pjg2 coz x tau ujung pangkal saper salah saper btool.. tp dr citer kat blog fiq tue.. bas xpres tue mlayang ke laluan selatan.. dia ke utara.. plik kan.. mesti kalau tak ngantuk bwk laju nie... isshh x sayang nyawa sendiri.. hargailee nyawa org lain.. bayangkan kalau mangse tur adik kiter, mak, ayah, nenek, husb, wife, anak atau someone dlm idup kiter apa x nayer... kita yg idup anye mampu ucap takziah tp berat mata memandang brat lg bahu memikul n berat2 leeeee maksimum ukuman buat yg cuai tue...
iNNAlillahiwainnaillahirajiuun........

NABILAA..

MIMI, AIRA N NABILA

issshh... saper2 rakan blog ada kisah nie sampai abis... pls laa citer ke.. bg linknak tgk videonyer sampai abis sbb tiap2 ari 530 ptg mmg ketagih nengok nabila.. nabila.. nabila... cinta dan anugerah ni macam dah merasuk mama aimaniman.. hai sinetron indonesia jgn ler kurang2 ler ditayangkan lagi kat tv3 n tv9.. bayangkan.. tv3 2 ptg alisya.. 3ptg - 4 ptg kart astro 105 .. pas tue gap jap alih 119.. pars tue mama aiman alih plak astro 104... issshhhhhhhhh.... ingat2 kalau citer nabila cinta n anugerah nie abis nak stop ler nengok citer2 ginie.. berantu... tulon yer...

Aidit cayang..

Ayunya Ayu Raudhah
Aiditt.. rita n adil
Tang rumah tangga orang... jgn ler kita yang ranapkan...kita tegohkan lagi, lg ok... kan ayu...fitnah memfitnah nie bukannya ok.. ko lagi ler.... cian aiditt tue.. aidil n rita pikiark tang anak bukan nak tegakkan benang yg basah... dgn famili mentua mmg ler kene bebaik... kan g2 rita... pastue jgn ler lpas2 cakap kat pemberita.. mcm buker pkong di dadera laa plak... hal husb n wife  plus mentuak hal yg perlu dihebah2kan opps.. dikututup laa.. bio pecah dprot jgn pchah dimulut yer.... rita n aidil cian ler kat aidit tue... cian ler.. jgn le gado-gado berperang.... thanx..

Gosip sebentar.. ... 10.10.10

Rita ohh Rita.....
Tahniah Sy Muzafar n pakar bius, Dr Halina.... cantik n encemnyer
Ahmad Khalil b Ahmad Idham... his 4th babies.... errmmm

Thanx aaa beutifulnara... klik tang nie erk  http://beautifulnara.com/ sbb mama aimaniman copi n paste utk tatapan sumer...
10.10.10 tarikh keramat tok ramai org esp Sy Muzafar n wife.. Aqasha.. ramai lagi.. ucapan smoga berbahagier ler kan... pas tue dapat baby macam ahmad khalil tue.. cute nyerr... pas tue jd macam rita.... isshhh  x x x.. jadi macam mama aimaniman.. ader iman, aiman n 3rd baby coming soon.. ingat 10.10.10.. x plak... pas nie 20102010 pun cantik per.... issh asal slamat n baby cute n chat ok kan.dob tue x benda pon...
k laa... aiman dah manjat lcd mejanyer... stop dolu.... komen yer.. moga institusi famili yg dibina pada tanggal 101010 nie insitusi yg paling ampuh.. he he he...

Luahan hati Anak muridmu



Jangan pekikkan ke telingaku lagi
Kata-kata nista itu
Ia buat hatiku terusik
Ia buat jasadku menjadi lemah
Aku tahu kejahilanku
Akalku lemah untuk menerima
Walau telah sedaya upaya aku mencuba
namun kecundang di penghujungnya
lalu
masih bersalahkah aku
masih layakkah aku dicemuh begitu
di hadapan rakan-rakanku
tolong cikgu..sir..lohsir..teacher..guru...
kata-kata ini tidak layak untukku
aku juga ingin sepintar mereka
yang pantas mengira apabila dipinta
yang hebat dalam membina ayat
yang kuat ingatan dalam menghafal
aku tidak setanding mereka semua
tapi cikgu..
aku kenal huruf A
aku kenal alif, ba, ta
aku boleh membaca dua suku kata
aku masih berpeluang untuk bangun
berlari seperti mereka
mendaki seperti mereka
dan pada suatu masa..
aku ingin menjadi insan berguna...
KELUHAN HATI gURUMU ANAK MURIDKU....
anak muridku
aku sedar, aku tahu, aku terima kamu seadanya..
kalau aku bukan guru dicipta dari langit
jadi kau juga bukan anak muridku yang tercipta sehebat mana
aku tidak pernnah kisah
kau lambat, kau lembab, kau tidak sepandai kawanmu di Convet Bukit Nenas
tidak sehebat rakanmu di Kolej Tunku Kurshiah
Tidak sepintar sahabatmu di SDAR..
tapi aku kepingin..
di kelasku..
kau menjadi anak muridku yang tahu diri, yang sedar diri, 
yang membuang jauh egomu sebagai anak bandar baru ..
bandar baru SS bukan lambang kau anak hebat
kau tetap anak Malaysia yang tau menjaga tatasusila, yang tau menghormati orang tua..
yang sedar diri..
kau bukan muridku yang memasang MP4 di telinga..
yang menyikut perut membosong gurumu...
yang mengherdik gurumu yang serba kurang
yang ketawa sinis, berborak, bersembang apabila gurumu menabur ilmu..
hanya 1 pintaku
jika kau masih menganggapku sebagai gurumu..
hebatkan dirimu sebagai murid terbilang
agar ilmu takkan menghilang
takkan segan untuk menyinggah di ruang mindamu..
jadi..
mulai saat dan tika ini..
murid-muridku
terutama...
tingkatan 4C, 5D, 5K dan 4B juga...
aku bukan guru dari langit
kau bukan anak murid sehebat mana..
kita bukan orang yang hebat....
maka.. kita perlu melangkah untuk jadi yang terhebat...
tepuk dada tanyaleer selera..

pmr

p - 
m -
r - ???
pmr datang lagie.... 
dah masuk tahun ke 1995 till now??? isshhh truknyer mate mama... mama jadie seriau coz.. p-m-r muncul lagie
tapie taun nie, tensyen jer lbih coz mama aimaniman x terlibat dah... taun nie seriau ngan s-p-m plak.. issshhhh  apa2 hal pun gud luck 4 pmr candidates espc.. smkbbss 2010... hopefully u all dapat stret A's..k
 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012