Pages

@aimaniman |

Jom Reka Dialog

Isteri  :  Abang sayang........
Suami  :  hhhhhhhhh.... shhhh xxx yyy zzz
Isteri  :  abang nak kenal tak ngan guyz nieh
Suami  :  hmmmm sapa..
Isteri  :  alaaa... guyz ni hensem gak tapi baju dia merah jee pas tu pakai topi jee pon merah gak..
Suami  :  haa... sapa dia... kawan sekerja keeee (dgn nada marah)
Isteri  :  ala tengok je lee sini mari ayang kenalkan..
Suami  :  haaa... ayang nak kenalkan dgn lelaki lain? berani ayang? sapa dia????
Isteri  :  alaaa x pa aaaa x nak kenal sudah, biar ayang yang kenali dia lagi, moga2 ayang kenal lagi rapat 
Suami  :  mari sini.. tunjuk sapa dia..... sayang marah sangat nie..
Isteri  :  nilaaa dia..
?????
?????????
Santai Bersama BEN ASHAARI

Dapur Tanpa Sempadan...

??????
image
Suami   :   oh .... sayang ayang... moga dapur kita sentiasa berasap dan banyak menu yang sedap2 ayang masak untuk sayang yee... Kalu dia nie sayang x marah lagi...
Isteri  :  ayang sayanggggggg  sayang...

Kenapa kena layan munnafenddy 1st GA

alamak.. tertulis n3 lagi... penat dah mama.. iman anak mama pun cakap .."dah gelap dah ari....." ni mesti bab dia boring mak dia sibuk sangat berblog..

mama jumpa n3 nie masa mama buka blog che abang nieh 
mama mula2 ingat cuma nak say hie. tapi terjumpa plak 1st GA .. so nak buat aa n3 pasal GA ni
lagi satu mama nak cuba buat n3 sbb nama pemilik blog nieh special... munafenddy.. macam???
mungkin hanya satu kebetulan kan kan kan... nama je sama tapi mentaliti 100percents x sama..
blog ni mesti baca punya sebab? kalu tak baca.. kalu x follow.. kalu x tengok mana nak tau
so.. jom aaa tengok, jom aa baca.. jom aaa folllow...
tag sapa?
pastu join plak segmen dia tau
jom layan............................................................meh meh meh

Hikmah 5 sebelum 5

semalam mama aimaniman p kedai buku nak cari buku untuk ladap..
terbaca buku ni... tak beli tapi mama selak dan belek dan baca kisah benar nie
terasa nak menangis, malah hati mama menangis sendiri
mama terfikir.. jika cubaan ini yang menimpa diri mama, mama tak sekuat ibu dan bapa Aqi..
mama amat dan amat dan amat lemah... mama tau...
Pada pertengahan 2010, mereka diduga Allah dengan penyakit yang digeruni yang dihidapi anak ketiga mereka, Ahmad Mahir Baihaqi atau nama panggilannya Aqi, yang ketika itu (pertengahan 2010) berumur 9 tahun.  Anak yang cergas sejak lahir itu mendapat sakit kepala yang berterusan dan muntah-muntah selama seminggu. Dia disahkan menghidap.......sambungannya
mama rasa semua orang patut baca kisah nie.. memang sedih...........
 buat Che Amran sekuarga, mama ucapkan takziah, moga2 Aqi tabah menghadapi dugaan... buat mama Aqi, kehilangan sebelah mata (macam yg mama baca la, sebab apabila operate.. sebelah saraf mata rosak) ....x apa, asal Aqi selamat dan sihat macam biasa.... apa ada pada kata orang lain....
ni kisah benar.. dulu masa kecik2.. mama selalu cakap macam mana xxxx nak jumpa orang, banyk sangat tanda.. macam mana .... ini itu mama mengeluh pasal adik mama, akhirnya.. adik mama bukan setakat tanda malah dia diberi dugaan maha perit.. osteoporosis- penyakit org tua tapi budak2 yg alami,.. sampai sekarang tulang dia mudah patah dan dia x dapat melalui zaman kanak2 dia... so pada yang diuji dengan 1001 macam dugaan mungkin allah nak menguji keupayaan kita...

La Tahzan Mencari Erti Hidup

hi dik.. akak buat n3 nieh sbb akak rasa suka plak sbb ari ni nambah 1 kosa kata akak.. la tahzan..

Segmen : La Tahzan Mencari Erti Hidup

semua orang la akak rasa mencari erti hidup yang terbaik buat diri masing2... 
pada akak .. 
orang yang berhenti berusaha mencari erti hidup yang terbaik merupakan orang yang bongkak..
bongkak sbb dia dah rasa hidupnya dah yang terbaik...
orang yang terus berusaha mencari erti hidup tanpa berlandaskan ilmu pula merupakan orang yang sia-sia..
sbb dia macam orang buta yang meraba2.. teraba 'taik' kang susah.. he hee
so pada akak kita selagi diberi peluang menghirup udara segar nieh.. 
oppss udara dah semakin tercemar... 
kat sini bau asap kilang posco menusuk idung...
kita perlulah terus berusaha mencari erti hidup berlandaskan ilmu  
dan ilmu tu semakin kita cari semakin banyak yang kita tak tahu...
doakan semoga kita smua berjaya mencari erti hidup yang hakiki......insy.

Santai Bersama BEN ASHAARI: Segmen SAYA di blog !

Santai Bersama BEN ASHAARI: Segmen SAYA di blog !
Santai Bersama BEN ASHAARIissh susah gak nak buat en3 pasal saya di blog ni
sebab yang boleh ceritakan pasal saya di blog ...tu ialah orang yang baca blog saya, yang baca en3 saya dan yang dah jadi follower saya... tapi dia orang baca ke pasal saya di blog ni... kalau kita study psikologi.. fullamak, nak terjah bab masa study dolu2 aaa... tapi apa2 pun, saya di blog ni hanya insan yang terlalu kerdil yang cuma nak mengisi masa santai saya ... lagipun ari ni saya ambik mc sbb psssstt senyap jee aarr.. bukan saya malas yer saya mmg pun sakit.. so saya pun berblog laa.. anak2 plak tengoh tengok ben10 so saya x da sapa yang nak ganggu ye yee... ok aa... jom citer pasal saya di blog nie.. jom, nanti akak baca.. oppss saya baca,,,

Imanku dan kolumnya

tema hari sukan ni 1 Malaysia
so banyak aa rumah sukan yg buat kolum.. btol ke ejaan tu
iman bukan main syok nengok.. sampai dia nolong tampal yang tertanggal
mulut dia plak sibuk nanya apa benda kat kolum tu.. mama kata beras warna-warni.. isshhh

lepas tu baliknya.. iman minta lagi...
mama pun belikan aaa gambar yg ditampal guna pasir berwarna tu..
tak pasal2 mama kena layan dia kopek setiap jalur tu...
tapi yg penting iman suka n syok
tu gambar dia tersengih je.. puas kot...

Imanku pada Hari sukan SMKBBSS 2011

oppsss iman bukan rumah tuah ye, iman rumah lekir tp lekir dah dibersihkan 
so yg tinggal cun cuma tuah jd iman posing kart sini aaaa...

bila dah penat.. macam2 posing iman....
yg betul2 suasana sukan sikit je.. yg banyak gambar iman posing...
almaklumlah anak mama mmg suka kalu disnap gambarnya....
sampai mencangkung kepenatan pun ada...

JJ membe's card day

Hari ni nak buat en3 pasal jumaat 24 hb lepas.. lambat buat sbb x da masa nak uplod gambar
sebenarnya gambar x banyak sbb frust.... punyaa susah nak cr paking kat JJ bukit raja tue... fuih....
last2 mama cr tempat duduk n amik gambar budak2 ni je... 
yg untung gajah kat luar pintu jj tu sbb dua round dapat makan dengan aiman n iman.....
gambar buku mengetop tu satu2nya benda yg mama beli...
tu pun mmg kene beli sbb nak jd kan buku wajib baca untuk LADAP..
rase2nya boleh ke buku ni jd bahan bacaan utuk ladap ek... taun lpas kna baca 2 buku
tapi taun ni sebuah je sbb satu dah diganti ngan erata Interlok....

Jom g jalan-jalan

Sabtu, 25 Jun 2011


Segmen : " Bang , jom g jalan jalan "


Santai Bersama BEN ASHAARI

Dari semalam dah cuba nak join segmen kat blog ni tapi berukband celcom ni betul2 macam beruk.. 

Hari ni cuba lagi...


Hari Sabtu bermakna mama cuti.. so mama ajak la abah jalan2, tapi abah ada jadual mancing plak..
so mama cuma dapat jalan2 sorang diri dari blog ke blog laa.. layan dari pkl 9-1 tengahari!!
Frust gak abah x layan.. sebab bila selak metro mama baca....
1. Pet pet harga RM32++ dapat drypants free
2.  Drypers harga Rm32++ dapat downy free
3.  Mamypoko drypants 2 harganya rM46++ je
4.  Dutchlady plak cuma RM18++ biasanya RM24++

petangnya...mama kata lagi..

" Bang , jom g jalan jalan "


abah balas.. nanti aaa petang lpas pkol 5....
mama tunggu sambil laayan ceria sama iman..... tengok jam dah pkol 545...

mama ajak lagi


tapi abah tunjuk reaksi marah... mama tanya nape.. abah jawab dia tak suka dibanding2.. ropa2nya abah marah bila mama citer.. mama pada mama kalu ada offer.. soping complex buka pkl 10.. 930 dah tunggu luor pintu.... aiiiiiii sensitif btol laa abah nie

so perang dingin aaaa...

akhirnya mama pun jalan2 dari blog ke blog sorang2 je leeee ari ni..

Comelkan???

sukanya tengok sidia nie kan... suka suka suka...
pas tu dalam hidup ni jangan kering sangat... bukan je diri sendiri boring .. malah org lain  pun boring gak
kemudian...
betul kee macam nie? x da laa... hatiku, hidupku, matiku untuk-Mu.. bukan untukmu.....

Comelnya diaa...

Tuah anak nampak kat Shuib.. tahniah juara ML
Tuah Sazzy dapat anak kembar .. x sia2 menunggu lama... kannn
 Alahai aswariya.... nak tengo perut sikit...
dr-halina-mengandung
ni bakal anak angkasawan negara... insyaallah...

Comel la korang... mesti tak sabar nak nengok sidia kat bawah ni kan... tunggggguuuu...

Kita banyak Masa atau Masa Kita dah x ada

GAMBAR LUCAH DALAM SURAH YASSIN
Seorang pengawal keselamatan Masjid Negeri di Jalan Air Itam yang berhasrat membaca surah Yasin sebelum solat Asar di masjid itu petang kelmarin, terkejut apabila menemui gambar lucah diselitkan dalam surah Yasin. Lebih mengejutkan, dalam kejadian jam 4.30 petang itu, pengawal berusia 30-an itu menemui 11 gambar lucah yang diselitkan dalam 11 naskhah surah Yasin di salah satu rak dalam dewan utama masjid berkenaan.Imam Besar masjid itu, Yusuff Ahmad berkata,... BACA AA KART SINI    credit kat mummy nemodotcom eh...
Sebenarnya mama aimaniman nak buat n3 tentang nieh
Contengan dan gambar lucah ni bukan setakat kat Yassin.. tu diketengahkan ke dalam akhbar2.. malah contengan yang menyakitkan mata, hati dan mencabar minda kita sebagai warga matang, ibu, guru.. ialah sikap anak2 muda yang mencionteng bahan bacaan di perpustakaan.. misalnya buku tentang pergerakan dalam pendidkan jasmani.. kalu ada gambar orang buat sit up.. ada aje contengan gambar yg sit atau lay kat atas org yg buat sit up tu.. u all fikirla aksi apa tu, sapa pernah buat dia tahu kat

Iman Tipu

Gambar ni tak da kaitan ngan imanku
Cuma macam imanku.. kakak, abang dan adik...
Hari nie iman kena tipu.. mula2 mama rasa bersalah gak.. tapi penangan blog punya pasal..
mama antar iman kat taska ... mama plak berblog....
dalam ati mama tentu anak2 mama macam kat gambar atas tue..
sian anak2 mama.. patutke tindakan mama nieh????

Kenapa kita perlu terjah ML?

 Pertama kerana ada Jozan yang super klakar bakal ML
Kedua kerana ada kumpulan Sepah iyg mama aimaniman rasa memang akan jadi naib johan .....Ketiga kerana ada budak ni, walaupun lawak makin kering tapi kira ok aa sebagai peserta solo, mama aimaniman salute aaa... pas tu ada la kumpulan yang ni plak yg macam mati idup semula lpas dapat imuniti... mama harap malam nie kumpulan ni bayar harga imuniti tu dengan lawak yag ada klas, bukan lawak ala alah lucah sikit.. geli aa tengok jambu pakai macam perempuan tu ... tapi apa2 pun tahniah untuk peserta akhir ML  kerana sanggup menyahut cabaran untuk menjadi penghibur dan pelawak rakyat Malaysia no. 1u... j

Aku yang semai benih.. aku la yang merasanya...

Baik bapak ayam ni kan... ikut barisan sumer anak ayam p seberang parit..
sebenarnya mama aimaniman nak buat n3 nie sebelum semayang jumaat tadi.. tup2 kawan2 ajak p Ariani..
Melayang aaa RM165 kat Ariani.. pujuk punya pujuk mama aimaniman cair gak...
ni bila balik rumah sambung aa selesaikan n3 nieh
Nape tajuk nie dipilih?
Sebenarnya tajuk nie adalah sebahagian daripada dialog yang diucapkan oleh 
seorang bapa kepada anaknya..??
Kalau korang sumer ada baca Metro minggu lepas.. alkisah seorang ayah dok serumah ngan anak gadisnya sehingga melahirkan 3 orang anak!!!
Dah le x tau hukum hakam.. sibapak nie bleh kata.."aku yang semai benih, aku la yang merasanya.."
hapeh punya bapak...

Kenapa mama tak makan?

isshh geramnya..
balik dari sekolah tadi dah le menapak... pas tu nampak alza kat rumah.. hati dah berbunga2... p skodeng kat tingkap ... fuuhh.. panas ni... p letak beg n handbag trus p meraba... raba punya raba... hampeh.. hati berbunga tapi frust la pulak.. masih cari tapi x jumpa.. last2 perut mama kenyang dengan mengetuk keybord je... napa mama frust????
-------> beras sekampit masih kat dalam keta.. nak bukak pintu keta x da kunci maaa......
apalah nasib terpaksa la tunggu sampai 530.. cian kau perut keroncong je..

Komen anda terhadap survey The Star

alamak tak clear aaaa.. apa2 hal u all bukaa aaa link nieh 
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fpolls.thestar.com.my%2Fpolls%2Fresult.asp%3Fid%3D396%26cid%3D2%26cdesc%3DNews&h=84d27
alamak
betul ke hasil survey tu macam x caya plak
kalu yang survey Harakah ke KeAdilan ke...caya lae..
ni The Star??? 
Betul ke Bersih tu 'membersihkan' atau 'mengotorkan' je....

Erata Interlok... Simpati pada Datuk Abdullah Hussain

Alhamdulillah.. Sabtu lepas 18 Jun, berakhirlah kemelut novel Interlok... kami pun menyelesaikan Ladap ke-4 yang bertajuk Erata Interlok...  ni aaa rupa parasnya novel interlok yang menimbulkan isu sehingga p&p novel ni tertangguh selama +- hampir 7 bulan. Tapi tak kisah la sebab akhirnya kemelut tu dah berakhir dan alhamdulillah murid tingkatan 5 zon yang terlibat akan boleh mengkaji novel nieh.. cuma harap dapat simpati daripada pihak LPM agar soalan novel spm kertas 2 2011 ni x da soalan perbandingan... please.... faham2 la... student bukan sumernya yang terang hati, ada yang baca pun tergagap2 lagi, so tolak cuti, tolak sukan, tolak larian 1 murid 1 sukan, tolak cuti raya, tolak cuti deepavali, tolak itu ini... brapa banyak lagi masa untuk budak2 spm ni nak kaji novel nieh..
Kali ni tajuk n3 ni ialah erata Interlok simpati pada... penulis.. napa? kalu pada sesiapa dah membaca novel ni pasti kesian dan simpati pada penulis kerana hasil titik peluhnya selama ini dihargai dengan menjadikan karyanya sebagai teks wajib pelajar SPM, so makin ramai la yang membaca hasil karyanya, namun baru nak kembang hidung sikit, bala melanda.. apa taknya.. u all faham tak apa maksud erata? maknanya pembetulan... apa yang nak dibetulkan pada interlok tu? kalau dibelek di tapis ditengok x da pun kesalahan ejaan.. tapi napa plak ada erata? sebenarnya bukan erata, patutnya pengubahsuaian perkataan tertentu..
yang aku ingat aaa
1.  orang kulit hitam      golongan itu
2.  paria                       golongan itu
3.  tuhan                      dewa
blah blah blah.......
malah seakan2 berlaku pencabulan terhadap 'kesucian' Interlok ...
tapi x pa lah, jangan nak diribu2kan... apa la ada sangat pada perkataan... sepatutnya kita bangga dengan kepelbagaian kosa kata bahasa Melayu yang kita miliki, ...
Diharapkan selepas ini tidak ada lagi kecelaruan dalam isu Interlok dan tampalan yang dibuat tu diharap jangan dibuka yee wahai murid2 ku, jangan gatal2 tangan nak tengok perkataan di sebaliknya,.. berterima kasihlah kat kaim yang dah menampal dan menyelesaikan ERATA INTERLOK ni... 

Malangnya rakyat Malaysia

Malangnya rakyat malaysia kerana saban hari ditekan dan terus ditekan..
Dah la harga barang-barang naik.. contoh paling ketara.. Susu brand Mamax Gold.. time kak iman Athirah dulu yang 1.8 kg 1st/ 2nd step cuma lebih kurang RM67 .. tapi la ni dah capai RM129!!!
Lepas tu drypers dulu time kakak tak lebih RM30.. tapi 4 tahun je berlalu.. sekarang dah RM37.90 kekadang capai RM43++... cuba lah hang pa pikir.. jangan kata harga gula je naik 10sen 20 sen, harga nes ais naik 50 sen tapi tang susu n drypers ada hang pikir... almaklumlah pak menteri x da baby lagi so tak terasa la betapa berbezanya harga barang keperluan kami yang ada anak2 kecik nieh..
pas tu...
semalam dapat surat dari ASTRO
blah blah blah.... Dukacita dimaklumkan akibat tekanan kos..... harga pakej tertentu akan disemak..
no kad pintar : xxxxxxxxxx
pakej semasa anda  :  2 mini,SPT
Harga pakej bulanan semasa anda  :  RM 71.95
Harga pakej bulanan baru anda  :  RM 82.95 
hampeh la ASTRO.. dah la mahal.. bertambah2 mahal plak..
kesian la kat kami yang gaji cukup2 makan jer ni, kami nak gak tengok astro, nak gak bagi anak2 kami minum susu bagus sikit, nak gak bagi anak kami pakai pampers yang ok sikit.. nak gak itu ini tapi napa la harganya terus n terus n terus naik... cuba aa jgn tengok harga gula n harga ayam je... sesekali tengok gak harga susu n pampers... kalu susu x bagus, cam ne nak bagus otak.. cam ne budak2 nak membesar jadi waris pemimpin akan datang... so jangan asyik teriak pasal harga makanan orang tua je.. org tua x makan ayam boleh makan ikan kering, tapi budak x minum susu nak minum ap? air paip ker.. pas tu sibuk pasal nasi lemak tinggi kalori.. abis sejak kecik dah minum air teh (mak bapak x mampu) nak beli susu tepung, mahal sangat... so salah sapa.. salah nasi lemak keeee...???? 
lu pikir la sendiri....

Gelojohkah aku?


Gelojoh sangat ke aku?
Tu yang aku nak tanya..... bukannya gelojoh bab makan taw..
aku gelojoh menukar2 sana sini kat blog nie sampai aku dah tak tau cam ne nak puaskan hati aku sendiri
semalam template blog ni lain
hari ni lain.. tapi cerah aa sikit banding semalam macam gerhana jer..
ni sumer sbb aku klik blog ... korang klik aa yg ada kat atas blog ni blog leelou kot...
kmudian sumer ni mama aimaniman jumpa kat blog akutipusajelorr.blogspot.com... blog anak sedaraku
azfarinayasmin... jom terjah?
tapi jawab aaaa
gelojohke mama aimaniman nieh?

Kenapalah aku malas nak terus berblog ni..

Hari nieh entah dah brapa hari mama aimaniman x berblog... bukan apa cuma malas jer dan banyak sangat koje kat sekolah tue.. mana nak siapkan nanda, mana nak isi buku report card, mana nak hari sukan, mana nak p tribunal pengguna..mana nak makan.. cieh...
 macam gambar ni lah... pokok pangkalnya kerja bertimbun-timbun
rasa macam nak macam Garfield ni jer...
kalu boleh aaa...
 isshh bessnye baby ni jeles plak mama ...
semalam baru cakap.. bila umor baby dayah 2 tahun macam syamie baru mama nak aktif balik.. sbb la nie.. baby dayah tengah ligat aaa.. baru nak mengetuk keybod dah ada ytang gigit n jilat kaki mama....
apa ke rasanya dayah????
isshh jom aa mama angkat
so babay la blog
mana lebih penting? baby dayah ke blog.. tentu aaa baby dayah mamamaaaa....

Bagaimana aku boleh ke sana?

Hari nie aku ponteng sebab dia la aku ponteng.  Tak pasal2 aku terpaksa keluarkan duit 13.00 p beli mc.. haprak je aku boleh kater sbb dia aku kene sediakan 1001 macam alasan utk esok.. aku ponteng.. aku x p bertugas kart padang.. sumer aku x buat.. sumer pasal dia...
Dan pasal dia juga aku memberanikan diri p Tribunal Tuntutan Pengguna...
Doakan yer 12.07.11 nanti aku berjaya dalam pendengaran kes aku.. ceewaah.. berani ke aku? tuuut...
kalu boleh aku nak jerit cam nie...
pada kawan2 .. mahapkan aku yer.. maaaaaaaapppppppppp
 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012