Pages

@aimaniman |

mama tidur kat rumah mayat hkl?

Tido kat rumah mayat HKL? apa kaitannya ngan gambar nieh?
Sebenarnya smalam mama x on9 krn mama bw my luvly kids p jalan tar..
tobat.. mama x kan bw lagi naik komuter dr pt klang-->kl central--> masjid jamik-->masjid india lagi
..selagi my luvly kids blom 'matang'.. apa taknya.... fuih 1 pengalaman lae....
1.  komuter dr pt klang yg panas mcm dlm oven
2.  kl central -->masjid jamik-->masjid india yg penuh sesangat...
3.  penohnya sesaknya manusia kat masjid india....
fuih..
abah bw iman kakak ngan abg aiman
mama dukung iman baby....
mama jalan dulu...
x perasan..
shreeeettttttt..... abah jerit hoooiiiii...
smua orang pandang..
mama tergamam..
satu pusingan roda lagi teksi akan cium mama ngan iman baby!!!
fuih.. nasib baik Allah masih mengizinkan mama jaga anak2 mama.....
kalau tak pasti mama malam td tido kat rumah mayat HKL....
tapi Allah masih izinkan mama hirup udara segar di dunia ni
dan malam td mama tdo kat bilik 406 HGO masjid India..
dengan harg RM145 deluxe room .. mama rasa mahal lae sbb kebersihan mmg x wookey
cadar dan selimut bnyk tompokan darah???? isssshhhhh gelinya..
tp sbb dah bayar n hotel lain full house so..
tdo je lae............

Segmen Kalau Aku Berkuasa Dalam Negara


madah ni kalau kita tiada kuasa... kita akan terpaksa menerima apa2 sahaja... 
Justeru kita mesti berkuasa agar kita mampu mentarbiah diri, keluarga, masyarakat, bangsa dan negara
Untuk berkuasa, elemen terpenting ialah Ilmu.. bukannya kekuatan fizikal semata2..kerana kekuatan fizikal akan luntur, kekuatan ilmu akan meningkat selagi kita tidak jemu menimbanya.......
Justeru
Jika aku berkuasa dalam negara ini..
Akan ku'petik' putik2 hijau tunas baru agar mencintai ilmu
Akan kuusung panji2 ilmu lalu kusemat di dada dan jiwa setiap warganegaraku..
Akan kuuar2kan kepentingan ilmu di setiap ceruk negaraku agar setiap warga di negaraku penuh ilmu di dada
Akan kupintal segala visi dan misi wargaku agar bergerak ke arah bunga2 ilmu
Akan kumekarkan udara negaraku dengan wangian ilmu
agar
setiap usaha yg digerakkan tidak sia-sia
agar usaha yang digerakkan berpaksi pada ilmu 
agar bibit2 kejahilan yang merosakkan bangsaku dapat dipanah dan dihancurlumatkan
agar wangi haruman kemakmuran, keakraban, kesatuan, kesejahteraan di bawah panji2 Islam sentiasa dihirup
sesungguhnya 1Malaysia 1 Islam 1 Bahasa Melayu..

masamnya muka anak mama.... relax aaa


haaannntuw kat blakang tuw ajak iman tengok stuart d little kat astro 616.. jom iman???


hanttuuuw tuw marah la iman.. iman serius je..


2 dah hantuww nak pikat iman.. isshh

Ni laaa xtvt anak mama, iman time weekend... dia memang suker benda2 yg perlu ketelitian......
puzzle tu kjap je dia siapkan.. dah siap dia sepah balik susun balik... lama2 kjap je amik masa nak siap..
lagi2 kalu adik2 iman mama antar p rumah opah... taska la tuw..
iman aman buat puzzle...... atas katil x berkemas tuw....
tp banyak 'antuwww' kacau tuw.. jaga2 iman...

Rahsia Earning Nufnang mama

Ari ni ambil berkat kata2 blogger otai, buat n3 pasal mr nuffnang ni mesti trafik tinggi....nak cuba aa.. x caya? haaa mama copy n paste kata2 mr x nieh...

Nak cerita pasal earning mama memang aa x pernah melebihi angka nieh.....RM1.40 bukan ratus bukan ribu tapi RM satu dan sen empat puluh sahaja ye... tuw aaa earning spanjang mama berkenalan ngan mr Nuff nieh.. dah banyak n3 mama baca pasal orang dapat BF aa dapat sf aa ntah apa2 tp mama x pernah pon.. dapat sekali pon .025 sen yg tertinggi ....kesian.. tp mama x pernah putus harap.. mama akan trus mengenali mr Nuff ni.........
apa yg mama taw....setelah baca n3 lain aa
1.  kita kene selalu update survey nuffnang nieh... penyet kat blog manager
pastu tekan aaa ubah/ kemas kini tinjauan

Pengurus Blog

NO.NAMA BLOGURL BLOGBAHASATARIKH DAFTARTARIKH KEMASKINI TERAKHIRPILIHAN IKLANUNIT UNDIAN 
1.aimanimanezaiza.blogspot.comMalay2010-09-14 00:42:042011-07-25 20:17:20[Hapus]    [Ubah]
[Kemaskini Tinjauan]
kemudian update aaa survey tuw....
2.  selalu aaa antar tiket.. ala uolls tekan kat tab hubungi kami kat atas page nuff ..
bagi aa mr nuff nieh soalan gila mati susah punya supaya dia taw kewujudan kita mempromotekan dia..
ni pun mama baca drpd n3 bloggers aa sori mama x ingat tp memang banyak aaaa 
last sekali mama nak ucap thanx kat korang kat bawah nie sbb taw kewujudan blog mama

Ahli Nuffnang yang membaca blog anda baru-baru ini


eyriqazz
nurlisa afha
shahamri87
aesh came
hanis_narnia
Cartieca
lighta shadowee
Lela-Lelord
anishaway
   

Printscreen Guna Snag It

ni satu lagi info yang mama dapat arie nie.. mama suka sangat....
mama dah download dr pagi lagi Snagit tp mama cuba dah pkol 3.34..... abah nak p kerja...
so mama kene berenti aa bw tok arie nie.. tapi mama sempat aa godek sikit2 snagit nie,walaupun x semporna
br mama taw napa la orang bleh edit macam2 kat gambar .......
x pa esok mama cuba lagi.. cdt tok cik nurizspace.. 

FastStonePhoto Resiza yang hebat


Cara Resize Gambar Yang Banyak Sekaligus Dengan Fast Stone

Selalu kita ambil gambar guna kamera digital sekarang, semua camera dah semakin canggih dan semakin besar megapixel, kualiti gambar pun bagus, size pun besar.
Kalau beratus ratus keping gambar dalam hard disk komputer tu, tentu makan ruang jugak. Nak simpan sebagai kenangan, nak cuci semua mau parak poket tu.
Jadi nak jimatkan ruang Hdd dalam pc tu, kena le resize gambar tu. Nak resize gambar semua sekaligus macam mana? Mesti ada yang dah tau nak resize gambar, ada yang guna Photoshop, ada guna Photoscape dan ada guna Picasa atau image resizer lain.
Kalau resize satu satu penat wehh..lambat lagi. Photoscape pun boleh guna dengan Bacth Editor tu..
tapi kali ni saya nak cite cara nak resize gambar guna Fast Stone. cdt kat ceknuriz
Mama baru je cuba dwnlod n aplikasikan FastStone ni memang class aaaa
contohnya

amik masa 1/2 saat je nak dwnlod....
banding biasanya sempat mama rasa nak tekan butang X kat atas tu pon x abis2 dwnlod
cuma mama salah tekan sz nak resize foto tuw.. terlalu kecil lae....
lain kali mama p tekan besaq sikit .. tp ok law tu
ada 1 info baru tok smua yg tak taw
yg taw..... ok la tuw


aaa.... ni mama dah ubah sz besaq sikit...
masa nak dwnlod memang singkat
tq faststone... tq nurizspace...

Tahniah Baby Angkasawan

dan ni lah babynya
aiii baby dah fikir nak ikut ayah jalan2 kat angkasa ke.. garu kepala tu..
mentang2 la baby doktor.. baby lagi dah potong kuku...
kalu mama.. baby br lahir simpan je jari dalam sarung takut mencakar..
tp bila p chek kat klinik nurse marah sbbbb.... nanti baby x pandai nak memegang.....
emak bapak dr... so tau la depa kan... untung kamu baby....
manisnya baby sophea isabella...
tahniah..

Singa ganyang Harimau!!

tq abang teror.. amik gambar  kat google
time safee salee golkan.. mama sikit punya suka.......macam penyokong malaysia nieh
ingatkan mama ini kesudahannya.....
rupa2nya bedilan meriam harimau x cukup lagi laaa..
mula2 1st half ketinggalan 1-4... mama apa lagi angkat kaki aaa p dapur siapkan susu ..
dari dapur mama dengar hasbullah awang menjerit...ada miracle ????aaa kejor punya kejor dapat aaa 3-4
pas tu mama ada mood balik tengok bola....tp yg mama geram sisinga ni dapat 'baham' lagi 1 ekor............
akhirnya harimau cuma dapat 3 ekor.. sedangkan singa dapat 5 ekor....
msia (3) vs s'pura (5)

Iman masuk tidur...

sapa pernah p sini? Tanjung Gila@Tanjung Harapan@Tanjung Lembu?
Kalu tak pernah.. rugi aaaaaaaaaa
1.  dapat nengok matahari terbenam dari sini
2.  dapat tengok orang mancing... kaki2 pancing aaa
yg paling bess
jamu mata nengok couple bercouple tanpa segan silu.....
sebab tu kata kawan mama tempat ni dipanggil Tanjung Gila!! .. x da le yee org slgor jgn mare
tap malam ni mama balik awal sbb nak nengok 
msia vs chelsea kat astro 801
malam tadi lepas nengok 1st half malaysia lawan chelsea... 
lpas nengok tores sepak bola celah kaki defender msia.......dalam kol 955.. mama masuk bilik
mama mula aa nak bw...puas iman minta mama bukakan komputer dia..
tapi iman, mama nak bw.. iman x yah aaaaaaa...
sebabnya brokband mama cume ada satu, kalu iman bukak utube.. cam ne mama nak bw???
tiba2 senyap.... x dengaw lg iman merengek
senyep
senyap
senyap
dalam pkol 1050 ke.. iman minta tmankan dia buat puzzle.....
tanpa tengok apa iman buat.... mama membebel2 kata malam dah lewat.. n mama maw iman tido
iman nagis2... mama plak marah2...
tiba2....
mama toleh blakang..
haa???
puzzle kat atas tuw iman berjaya siapkan sorang2....
sapa sangka.. kalu mama x taw dapat siap ke tak....
susah wooi... banyak puzzlenya kepingan kecil2... yg 100 punya kort... 
lagipun tok budak seusia iman.. br 4 tawun dah berjaya siapkan...
mama panggil abah
mama panggil syami
mama dokong dayah
mama trus cium kakak iman n salute kat dia sbb berjaya siapkan puzzle tuuw...

Kasihanilah kami TNB

mama tak pasti... tapi pagi tadi mama ada dengar kat MHI masa mama sibuk2 nak p sekolah
'pengguna letrik melebihi RM70 akan dikenakan levi?'
kasihanilah kami ni TNB... cuba u olls tengok bil letrik mama... kat kanan tu.. every month melebihi RM150!!
mama pon x taw knapa.. padahal pagi pkl 7.00 sume suis tutup kecuali peti ais je sbb kita org kuor keje
balik rumah pon dlm pkol 3... pasang cuma 1 kipas dan laptop aa ari2... mesin basuh 2-3 ari sekali
ekon plak pasang pkol 9-7 pagi je.... iron guna weekend jew.. nak guna ari2 pon bukan ada masa
so napa la bil mama tinggi sangat yer?
kata kawan mama -bacaan bil salah, ada kata ada yg rosak, ada kata macam2 aaa..
so logik ke penggunaan mama melebihi 150 sebulan...
sedangkan bil air cumer -38.00!!!
-ve tuuuuuuu...
syabas tok syabas...
 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012