Pages

@aimaniman |

Iman Mama


Sabtu, 30 Julai 2011


Segmen : BEN ASHAARI dan BLOGGER ..

Santai Bersama BEN ASHAARI

Hari ni mama nak join gak segmen bro popular kat atas nun...


Banyak gambar yang mama snap.. tapi gambar ni mama pilih untuk segmen bro popular ni 
coz.....
Susah nak tengok kakak Iman nak kongsi sesuatu dgn abg Aiman.........
Walaupun kedua2nya adik beradik tapi macam anjing ngan kucing jer............
tapi mama terharu sbb aiman n iman dah boleh kongsi main... kongsi barang.. kongsi minat....
tuw la anak mama.. mama suker...



Imanku masa main Salji....


jangan btulkan computer... Iman yg terbaring guling2 dapat pegang salji...


Iman nak menggigil sejukkkkkkk aaaar mama....


Iman kene pluk.. takut terkencing .. ada perisa tambahan kat salji plak...


iman nak gak main salji.. abah plak pegang kuat2 ....

Iman memang syok sangat.... jom la p bukit cahaya seri alam kat shah alam tu....
p kat bhg 4 musim... pilih aa masa musim sejuk... memang sjuk...
tp x payah aa bli kot tebal.. nanti kna gelak je..
jom p jalan2.....

siapa mandi bogel bulan ramadhan ni?


napa tengok2? nak imut mandi bogel ngan iman ke?


jom rasa air kolam ni masin+payau....


haaaa.... nak buka ikatan terakhir nie...


sapa nak tol0ng bukakan... ?

Macam nak mandi kat laut je kan? Sebenarnya Iman mandi dpan apartmen mama jer... syok sangat dia..
Almaklum, rumah kat klang x da swimming pool,.. so rembat je main kat apartmen yg org sewa ni..
Sementara mama p amik sewa, iman pon pakat rembat mandi.. syoknyaaa......
tarikh kat foto tu plik.. mama x settingkan camera.. 2009?? iman baby lagi la..


haa.. bogel lagi syok mandi... sapa nak join iman?
02-02 Vista Impiana

ba alif ba ya (Babi) Islam

"Aku ni muallaf. Asal dulu aku kristian. Tinggal kat Singapore. Dulu, aku suka sangat makan babi. Kalau sehari tak makan, pengsan aku. Pernah sekali mak aku terlupa beli babi, aku masuk wad malam tu. Tetapi, Alhamdulillah, Allah buka pintu hati aku untuk terima hidayah-Nya. Bila aku masuk Islam, aku dapat tahu, dalam Islam tak boleh makan babi. Aduh, pening kepala aku. Macam mana aku nak buat ni??? Seminggu aku masuk hospital lepas masuk Islam. Kalau zaman Rasulullah dulu ada peringkat-peringkat dia. Tapi aku…mana ada. Jadi, time kat hospital tu aku fikir. Akhirnya, aku jumpa satu jalan keluar. Aku nak Islamkan babi tu. Aku beli seekor anak babi. Dari kecik aku jaga dia. Seekor lalat pun aku tak bagi dekat. Setiap jam aku mandikan dia. Lepas 3 hari, aku bisikkan kat telinga dia dua kalimah syahadah. Lepas tu, tiap-tiap hari aku bagi tazkirah kat babi tu. Asal dia berak aku vacuum terus. Camnilah kehidupan aku dan babi tu buat 2 tahun. Lepas dua tahun, masa yang ditunggu-tunggu tiba. Masa untuk sembelih babi ni. Tengok-tengok babi ni takde leher. Tapi, lantaklah. Aku tibai je sebab dah 2 tahun tak makan babi ni. Lepas tu, aku pun masak la bakut teh. Tengah-tengah makan, nampak seorang ustaz tengah jalan-jalan. Muka macam lapar je. Aku pun ajak la dia makan. Ustaz!!!
 jom makan. Babi Islam nih.” credit untuk nak couple Islam
ish ish ish .. lpas akak baca je kisah ni terus akak buat n3 pasal cerita penuh teladan ni
jom la baca kisah selanjutnya kat blog couple islam nieh ya

Segmen BW sambil Tambah Follower

I'm FoloTalk About Everything
Jom join segmen dari blog adik pwencess nie...

1.  Akak rasa berbaloi la kan sbb mana taw ada orang sudi nak folo blog ni manyak2...
2.  Blog akak ni lahir pada November 2010 aka dah 9+-10 bulan dah usianya
3.  Mula2 akak tulis blog sbb akak boring time tu dalam pantang.. akak tengok baby.. baby tengok akak.. so akak pun cr benda lain nak tengok.. akak amik keputusan nak tengok mr blog...
4.  Folower akak x ramai.. up sikit2 macam semut api panjat KLCC.. 10 ari nak tambah 1 pon susah.. he hee .. akak pon x taw napa.. kna study sikit aa...
5.  sekarang ni blog ni pun x selau hup date sbb sibuk giler aaa.. 
bukan ngan baby tp ngan kertas piksa.. bukan xam paper akak tp exam paper spm candidates dis yer aaa...
ok laa..ni bloggers yg akak jerit kat dia minta dia join dis segmen..
3.  ada aku kisah aku gemok.. aku tak kisah maa
dengan ucapan.. mama tag u ollss sbb mama taw u olls femes so nakkan aura femes tuw

Remaja tengok bola pandang cikarak

Tadi mama kena relief kat kelas 3 s... kelas ada bob aka amirul ... 
ada la sorang budak ni kuarkan tiket bola
"malam ni tengok malaysia lawan ke"
"x da cikgu.. nie tiket masa lawan chelsea"
ooooo simpan lagi tok kenangan ye.. mama kata
"alaa.. kan best tengok kat tv je, kat stadium mana nampak.. kecik je nampak"
"ala cikgu, kat stadium lagi bess,.. boleh pandang cikarak!"
"cikarak?"
"aah cikgu... cikarak lawa... tp hisap rokok cikgu"
"cikarak town cikgu"
??????
mesejnya.... walaupun ekau nih lelaki ntah abc pon x hafal lg.. mesti nakkan cikarang yg baik2
so pada 'cikarak2' bersiap-sedia aaaaaaa jgn sampai x da yg nak kat ekau
cikarak=perempuan!!!!!
pesanan pada penyokong malaysia malam ni...
sokong malaysia bukan pandang 'cikarak' tawww...

PROMOSI BLOG SECARA PERCUMA ! C`AYOB

PROMOSI BLOG SECARA PERCUMA ! C`AYOB
Menurut empunya segmen....

C'Ayob nak promosikan blog korang selama sebulan...sepanjang puasa ini. Maklumlah, ada antara blog korang ini....banyak follower tapi tak banyak orang view.....ada juga kurang follower...banyak orang view...

Promosi akan di buat seperti slideshow di blog ini...mantopkan!!!

jangan lengah2 lagi... sementara nak ke bazar ramadhan petang nanti jom aa join segmen ni

 Tarikh Tutup : Pada 07 Ogos 2011, Jam 12.00 pm.

Saya Mohon Maaf

Safee Sali Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia

"Saya mohon maaf pada rakyat malaysia "- safee sali
"Maafmu diterima"......

ceewah.. ayat skema yang paling syahdu mama rasa mama ucapkan.. lagi pun x pa ler bukan salah ko sorang je safee.. main bola sebelas orang so sebelas orang aaaa tanggungjawab.. tp u olls dah buat yg terbaik, kita kene trima hakikat bhw tahap bola kita blum sebaik mana, kita kene blajar lagi, bila dah bersedia... 
baru aaarr megah road two world cup maa...

Rindu Ramadhan

Rindu Ramadhan
Oleh sbab 1st Ramadhan lagi 2 hari... aka 1st August gak... so mama tulis n3 ni..

Hari ni hari terakhir dapat makan kat sekolah sblom ramadhan, 

1.  so kak mariah, pekerja kantin pon ucap bye2
kantin sekolah mama tutup sepanjang ramadhan ni sbb 90% pelajarnya adalah Melayu........

2.  hari ni dapat rezeki daripada rakan2 yang dapat APC....

ni cuma gambar tisue nya... katering lagi.. class g2..

3.  every puasa mama mesti beli, almaklum mama 'rajin' macam mama, benda ni patut ada kat dapur mama....


4.  mama beli plak kuih ni.. sodap.. kek lapis sarawak yg namanya sisik ikan...


5. mama beli benda ni jugak sbb mama memang gilakan benda nieh.. cantik taw


6.. akhir skali mama beli perfume ni, murah jew.. tp mama memang gilakan Georgie on Ice ...



haaa tuw aa pompuan... puasa blom lagi.. raya jauh lagi tapi duit dah kering
ari ni je mama belanja Rm 200 .. lebih kort tok barang kat atas tuw....
hai mama bila la nak taubat ni??



Malam pertama yang tidak harus dilupakan

malam pertamaku...

malam pertama....
semua orang tak mungkin akan melupakannya...
kalau terlupa pasti sesuatu yang tak boleh dimaafkan oleh sesiapa juga ..
kerana malam pertama perlu diisi..
dengan penuh tertib
dengan penuh iltizam
dengan penuh kesyahduan
dengan niat yang betul
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
opps 
malam pertama perlu niat ni taw..jangan lupa 1st ramadhan lagi 5 arie...


pastue baru niat ni time buka nanti...

insyaallah malam pertama takkan dilupakan.....

Wordless Wednesday




Wordless Wednesdaymy again n again n again n again.......

Wordless Wednesday 2


kalau nak melepaskan 'hajat'... jangan di tempat awam... walaupun diselindung dengan 'sesuatu' 
macam belon ke.. aksi tu orang dah boleh teka kakak nak buat apa sekarang.......
mesejnya..
kita haruslah bijak memilih situasi, lokasi dan masa yang sesuai agar tindakan kita sentiasa aje betul pada pandangan ramai..

Kenderaan diwajibkan memasang air bag


Kerajaan mewajibkan pemasangan air bag bagi setiap kenderaan bagi mengurangkan kadar kemalangan maut
wowww.... kurang ke kadar kemalangan maut kalu macam nieh?

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012